DELEN

AGE’s bepaalt uw leeftijd.

Direct een betrouwbare risicoanalyse op hart- en vaatziekten en Diabetes. Dit gebeurt door middel van een AGE Reader. Het is een diagnostisch instrument om het risico op hart- en vaatziekten te beoordelen. Geen prikken, geen onderzoeken maar heel simpel. De AGE Reader bepaalt de ophoping van “advanced glycation endproducts” (AGE’s) in het menselijk lichaam aan de hand van de fluorescentie van ultraviolet licht. De AGE-reader wordt inmiddels internationaal gebruikt.

Over AGE’s

AGE staat voorr Advanced Glycation Endproducts.  Deze AGE’s bestaan uit versuikerde eiwitten. Versuikering houdt in dat er een suiker gebonden is aan een eiwit.  Het zijn dus schadelijke stoffen in het lichaam die ontstaan wanneer eiwitten en suikers zich binden tot versuikerde eiwitten en vetten. Zo heeft prof. dr. Helen Vlassara aangetoond dat het verminderen van de AGEs die we via voeding binnenkrijgen, tot grote gezondheidswinst leidt. Het anti-AGE-dieet voorkomt of verbetert ons overgewicht (vooral buikvet), diabetes, hart- en vaatziekten, de ziekte van Alzheimer, rimpels en ouderdomsvlekken, cellulitis, en versnelde algemene veroudering.

Zeer rijk aan AGE’s zijn bijvoorbeeld karamel, en de bovenlaag van een crème brulée, maar ook gebraden en gefrituurd vlees, sigarettenrook en zelfs Coca-Cola bevatten AGE’s.

Versnelde vorming van  AGE’s is een van de belangrijkste mechanismen waardoor bijvoorbeeld hyperglycemie (hoge bloedsuiker concentraties) bij diabetes tot complicaties leidt. Daarnaast zijn er nog andere redenen voor een versnelde opbouw van AGE’s in het lichaam, maar ook toevoer van buiten het lichaam van AGE’s, uit bijvoorbeeld voedsel en sigarettenrook, leidt bij iedereen tot stapeling van AGE’s in langlevende eiwitten.

Je hoeft slechts de onderarm op het kleine apparaat te leggen, en binnen een halve minuut kun je de resultaten lezen. De AGE Reader geeft ook een goede indicatie van de ‘biologische leeftijd’ en heeft daardoor een belangrijke voorspellende waarde. De verwachting is dat AGE-meters straks net zo gewoon zijn als bloeddrukmeters.

Lezing van hoogleraar Interne Geneeskunde UMCG Andries Smit, het brein achter de AGE reader (AGE-bepaling met behulp van licht, op basis van autofluorecentie)

Voor meer informatie klik hier

DELEN