DELEN
http://maxpixel.freegreatpicture.com/

Verpleegkundigen willen plantaardige voeding voor hun patiënten

WASHINGTON – Joanne Evans, M.Ed., RN, PMHCNS-BC, laat via een presentie zien wat de gezondheidsvoordelen zijn van een plantaardig “veganistisch” dieet in het ziekenhuis. Dat is toch wel iets heel anders dan het huidige beleid van de overheid en ziekenhuizen om meer eiwitten voor te gaan schrijven. “Het” (zuivel bedoeld ze) “versnelt het genezingsproces…”, aldus Schippers. En daarvoor heeft ze verschillende “experts” achter de hand: Transmurale voedingszorg, Klinisch voedingsonderzoek, Foodcare en tal van andere “deskundigen”. Maar het begrip veganistisch kom je niet tegen. Anno 2017 nog steeds ziet de overheid geen voordelen. Toch heeft het wel degelijk veel voordelen.

Bij hun onderzoek zagen de Amerikaanse verpleegkundigen dat na 21 dagen veganistisch eten bij 74 procent van de patiënten het cholesterol was verlaagd met een rekenkundig gemiddelde van 18 mg/dl, terwijl er bij zes patiënten het cholesterol zelfs verlaagd was met 45 tot 60 mg/dl. Meer dan de helft verloor gewicht, met een gemiddeld gewichtsverlies van 4,4 pond. 30 procent van deze mensen meldde dat ze meer energie hadden en 41 procent meldde dat ze zich zeer tevreden voelde over hun gezondheid, in vergelijking met de periode ervoor.

“Een plantaardig dieet zorgt voor een gezonde basis voor alle patiënten. Vooral mensen met overgewicht hebben hier baat bij, want aangetoond is dat een veganistisch dieet leidt tot gewichtsverlies, het de bloeddruk verlaagt, het cholesterolniveau verbetert en de bloedsuikerspiegel stabiliseert,” zegt Neal Barnard, M.D., F.A.C.C., voorzitter van de non-profit Physicians Committee.

Voor meer informatie klik hier

 

DELEN