DELEN

Geen arts of therapeut meer nodig.

We kennen allemaal de blaastest van de agent langs de weg om te bepalen of je gedronken hebt. Maar deze techniek heeft zich razendsnel ontwikkeld. Sinds kort is er een soort blaastest genaamd “Na-Nose” met een heel andere functie.

Het Technion Institute of Technology in Israël, heeft onder leiding van Professor Hossam Haick de ‘nanotech neus’ ontwikkeld voor het diagnosticeren van een groot aantal ziekten, met inbegrip van verschillende vormen van kanker. Professor Haick heeft sinds 2007 aan deze technologie gewerkt. De Na-Nose heeft een nieuw ontwikkelingspunt bereikt. Nu wordt het mogelijk om met dit nieuwe zelf-management apparaat voor patiënten allerlei analyses uit te voeren. Hierdoor zullen de uitgebreide screening tests binnen de gezondheidszorg en in ziekenhuizen mogelijk sterk worden verminderd. Het instrument werkt door een techniek genaamd VOS (Vluchtige Organische Stoffen)-detectie waarbij de adem wordt geanalyseerd doordat specifieke stoffen zich binden aan nanomaterialen.  We hebben meer dan 1000 soorten gas in onze adem die informatie kunnen geven over onze gezondheid, en die wachten om geanalyseerd te worden. Het is nu al mogelijk om 17 ziekten te detecteren, waaronder Parkinson, multiple sclerose en nierziekten.

Bron:Klik hier

SniffPhone als EU-project

Het werk van Prof. Hossam Haick van het Technion-Israel Institute of Technology uit Haïfa, bleef niet onopgemerkt. Zijn project met betrekking tot de nieuwe en snelle medische diagnostiek is geselecteerd door de EU. Onder de projectnaam “De SniffPhone” heeft hij financiële steun gekregen via het Horizon 2020-programma van de Europese Unie voor onderzoek en technologische ontwikkeling. Bij het SniffPhone-systeem wordt de Na-naso met een bepaald stukje technologie gekoppeld aan een smartphone. Dit systeem is er op gericht om op een snelle manier tot een diagnose van kanker en andere ziekten te komen op basis van de uitgeademde lucht van de patiënt. De gegevens worden door de mobiele telefoon verzonden naar een verwerkingssysteem dat ze interpreteert en bepaalt of de patiënt de ziekte heeft. Als het antwoord positief is, zal het de arts van verdere informatie voorzien via een geavanceerd digitaal systeem. Met andere woorden: de EU probeert nu deze ontwikkeling te centraliseren. Terwijl de eerste Na-Nose geen arts nodig had voor de bevestiging.

Bron:https://www.sniffphone.eu/

DELEN