DELEN
Photo credits: Wouter le Duc

Pauline van Dongen

Om het lichaam te versterken in het herstel naar een natuurlijke houding is Pauline van Dongen de samenwerking aangegaan met Elitac en dit heeft geresulteerd in een smart topje getiteld FysioPal. FysioPal is bedoeld om gezondheidsproblemen door verkeerde houdingen te voorkomen en te corrigeren.

Smartphone

FysioPal functioneert als een tweede huid die haptische signalen meet rond de nek, schouders en rug van het lichaam. Het FysioPal product bestaat uit een top met geïntegreerde hardware, ontworpen om te worden gedragen onder je normale kleding. Daarbij is er een speciale app op je smartphone die de verzamelde gegevens van je lichaamshouding visualiseert op het scherm. Wanneer de drager een ongezonde houding begint aan te nemen, communiceert het topje door middel van zachte trillingen om je lichaamshouding te rehabiliteren. Dankzij de sensorische eigenschappen en communicatiesoftware, is de FysioPal ideaal voor het te dragen tijdens de kantooruren.

schoeller-04
FysioPal geeft de weg aan voor draagbare technologie die zowel functionele als esthetische te dragen is. Het project is een uitnodiging voor de textiel- en mode-fabrikanten om samen een zoektocht te beginnen om de productie van slimme, interactieve kleding zoals FysioPal te ontwikkelen. Het doel van Pauline van Dongen is dan ook om door middel van FysioPal, de mode-industrie te stimuleren om vanuit een productie-perspectief te kijken naar de toegevoegde waarden van kleding zoals FysioPal.

Ander project Groeikracht

Een ander project is “Groeikracht”. Dit project integreert naadloos 4 stretch sensoren die gemaakt zijn van geleidend garen die ontwikkeld zijn om de bewegingen van het bovenlichaam te controleren en om verzamelde informatie door te geven aan de dienstverlener. Het kledingstuk kan de hele dag worden gedragen waardoor het grote hoeveelheid gegevens door kan geven over de conditie van ouderen. Met name voor de Fysiotherapeut is dit een manier om de juiste gegevens te krijgen.

DELEN