DELEN

Okra wint aan populariteit in Nederland. Maar in de wereld is het een van de meest voorkomende groenten.  Okra, staat ook bekend als “Lady’s vingers” en “gumbo,” het is een groene bloeiende plant, en behoort tot dezelfde plantenfamilie als de hibiscus en katoen.  Okra is al lang een favoriete groenten onder de gezondheidsbewuste mensen. Het bevat namelijk kalium, vitamine B, vitamine C, foliumzuur en calcium. Het is laag in calorieën en heeft een hoog gehalte aan voedingsvezels. Onlangs is er een nieuw effect van okra gevonden.  Het blijkt nu dat okra  de bloedsuikerspiegel in gevallen van diabetes type 1, type 2 en zwangerschapsdiabetes kan reguleren. Het is al langer bekend dat geroosterde okra-zaden in Turkije wordt gebruikt bij de behandeling van diabetes, en dat zij hier onderzoek naar hebben verricht, waaruit ook blijkt dat het een positief effect heeft  op het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Het drinken van “okra water” is nu een populaire nieuwe methode aan het worden voor het gebruik van okra.

Hier beschrijven we het recept voor het maken van okra-water

Het is een simpel maar goed recept en geeft je gezondheid een enorm impuls. Het is eenvoudig te maken en alles wat je nodig hebt zijn 4 verse okra’s en 3 kopjes water. Voor het maken van de drank, verwijder je de uiteinden van okra en snijd ze doormidden. Week ze gedurende de hele nacht in water en drink het okrawater de volgende ochtend op je lege maag.

  1. Drink het regelmatig en je zult een goede hoeveelheid voedingsvezels binnen krijgen, vitamines en mineralen, die allemaal zeer aan te bevelen zijn voor het regelen van je cholesterol en bij het normaliseren van je bloedsuikerspiegel. Waardevol bij diabetes.
  2. De belangrijkste zijn foliumzuur, vezels, vitamine C en K en het is rijk aan luteïne, Xanthin en beta-caroteen

Naast Okra, zijn er ook kruiden, die je ondersteunend kunt gebruiken, met inbegrip van gymnema sylvestre, kaneel en balsempeer. Deze kruiden, samen met Okra geeft een nog beter resultaat bij het onder controle krijgen van uw bloedsuikerspiegel.

DELEN