DELEN

Als u nog steeds uw huisdier(en) elk jaar laat inenten, op verzoek van uw dierenarts, dan is het misschien ook tijd om een nieuwe dierenarts te vinden. Ook hier is het een stukje bewustwording. We praten wel over het vaccineren van mensen en de gevaren hiervan, maar niet over het gevaar van vaccineren van onze huisdieren.  De waarheid is namelijk dat uit onderzoek is gebleken dat de huidige inentingen voor leverziekte, parvoziekte, hondenziekte en kattenziekte, bescherming bieden voor minimaal 3 jaar en vaak zelfs langer. Dat is niet algemeen bekend, en veel mensen laten ze toch ieder jaar inenten. Het krijgen van de zogenaamde kernvaccins ieder jaar kan een groot aantal ziekten veroorzaken en het immuunsysteem overstimuleren. Overstimulatie van het immuunsysteem kan problematisch zijn, zei dierenarts Deborah Wolf. Er zijn (ook) potentieel risico’s – vooral bij katten – waar je op de injectieplaats kankers ziet ontstaan. Meestal zijn de schadelijke gevolgen pas merkbaar op de langere termijn zoals de ontwikkeling van auto-immuunziekten, allergieën, en kanker. Soms zijn de reacties sneller te zien: diarree, braken, anafylactische shock, toevallen of koorts. Dit is de gangbare vaccinatieschema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze tabel hieronder laat zien uit het onderzoek van dr. Schultz op meer dan 1.000 honden de duur van de immuniteit van de kernvaccins in werkelijkheid.

CORE VACCINES

  • Rockbom Strain                       7 jr / 15 jr
  • Onderstepoort Strain                5 jr / 9 jr
  • Canine Adenovirus-2 (CAV-2)   7 jr / 9 jr
  • Canine Parvovirus-2 (CAV-2)     7 jr

De video hieronder zal uitleggen, dat deze aanbevelingen van onze dierenartsen wetenschappelijk nergens op gebaseerd zijn. Een andere oplossing om wat zorgvuldiger met uw huisdier om te gaan is het opzoeken van een holistische dierenarts in uw omgeving. http://www.holistischedierenartsen.nl

DELEN