DELEN

Het vermogen van honing om als een prebioticum te gebruiken komt vanuit een onderzoek dat aantoont dat Bifidobacterium cellen, een stam van darmbacteriën sneller groeien wanneer honing als draagmedium werd toegevoegd. Sinds kort wordt deze honing als een “gezondheidsproduct”, in supermarkten en apotheken in Australië verkocht. Het bedrijf richt zich nu ook op China. De firma Queensland zegt dat het product het resultaat is van een uitgebreid onderzoek ( wereld-eerste klinische studie uitgevoerd door de Universiteit van New South Wales (UNSW), om de prebiotische gezondheidspotentieel van honing te identificeren. Professor Patricia Conway zei: “Honing wordt al jaren gebruikt om de spijsvertering te helpen te normaliseren. De resultaten van deze klinische studie geven aan dat bij een dosis van 14 ml, ongeveer een eetlepel per dag, honing het niveau van goede bacteriën aanzienlijk verhoogd en de potentieel schadelijke bacteriën in het spijsverteringskanaal onderdrukt. Een van de ontdekking hierbij zijn acht belangrijke oligosacchariden die verondersteld worden bij te dragen aan deze prebiotische activiteiten van honing.

Prebiotische en probiotische stoffen kunnen u helpen om je gezondheid van je spijsverteringskanaal te behouden door het beïnvloeden van de bacteriën in het gastro-intestinale systeem. Honing is normaliter in Nederland geen probiotische substantie, maar kan dus nu als een prebioticum dienen. Honing is dus nu officieel een gezondheidsproduct. ( moet wel zuiver honing zijn)

DELEN