DELEN

Zal deze nieuwe pleister een einde maken aan de pinda-allergie?

Als uw kinderen allergisch zijn voor pinda’s dan is het heel moeilijk om de pijn te verlichten. Maar binnenkort is deze draagbare huidpatch voor kinderen beschikbaar. Er wordt gezegd dat het een pinda-allergie helpt te voorkomen of behandeld. De nieuwe patch werkt doordat het een lage doses pinda-proteïnen door de huid van de gebruiker en in hun lichaam brengt.

Deze nieuwe ontwikkeling is gepubliceerd in het Journal of Allergy and Clinical Immunology. De patch is gemaakt door het biofarmaceutisch bedrijf DBV Technologies. Deze Viaskin Peanut patch wordt op de arm of tussen de schouderbladen geplaatst. Doordat het geleidelijk kleine hoeveelheden pinda-proteïnen door de huid inbrengt, bouwt de drager een tolerantie op.  Uit de studie bleek dat  48 procent van de hoge-dosisgroep en 46 procent van de lage-dosisgroep succesvol reageerde door geen allergische reacties meer te krijgen. Met name kinderen 4 tot jaar 11 deden het bijzonder goed.

Deze nieuwe therapie is gebaseerd op epicutane immunotherapie (EPIT®), een werkwijze voor het induceren van allergenen door de huid. Zo zijn er nu batches voor melkallergie en ei-allergie.

Bron: https://www.dbv-technologies.com/en

DELEN