QUERCETINE POEDER

DELEN

Quercetine poeder5

Quercetine is een natuurlijke flavonoïde, die in uien en andere voedingsmiddelen voorkomt. Het is bekend om vele kwaliteiten, zoals zijn antiallergische eigenschappen, antikanker effecten en als een sterke antioxidant. De antioxiderende eigenschappen helpen de celmembranen zich te stabiliseren. Vanwege het voorkomen in groenten en fruit krijg je natuurlijk ook quercetine binnen door het eten daarvan. Het zit vooral in knoflook, appels, druiven, broccoli, groene pepers, tomaten, cayenne peper, zwarte thee en rode wijn. Quercetine komt dus veel voor in de natuur en wordt bij oraal gebruik in de darmen voor ongeveer 50% als monoglucoside en diglucoside geresorbeerd. Een groot aantal positieve eigenschappen maakt quercetine in potentie tot een belangrijk middel tegen kanker. Het beïnvloedt bijvoorbeeld de regulatie van de celcyclus, beïnvloedt de type II-oestrogeenreceptoren en remt het enzym tyrosinkinase. Als je echt iets natuurlijks zoekt om quercetine binnen te krijgen dan is boekweitthee het aangewezen middel; het bevat een grote hoeveelheid quercetine.

Onderzoek

Een belangrijke functie is dat wanneer de luchtwegen geïrriteerd, rood en gezwollen zijn als gevolg van het vrijkomen van histamine , quercetine een antihistamine werking heeft. Laboratoriumtests hebben aangetoond dat quercetineglycosiden invloed hebben op intracellulaire enzymen en hiermee het vrijkomen van histamine voorkomen. Quercetine kan helpen om de ophoping van creatinine, ureum en proteïnurie te verminderen in de nieren. Verder kan het de gezondheid van de nieren ondersteunen en ze beschermen tegen oxidatieve schade. Het bezit ontstekingsremmende eigenschappen. Studies tonen ook aan dat quercetine kan helpen het risico op atherosclerose te verminderen . Vanuit de Mayo Kliniek in Rochester, USA, is gerapporteerd dat quercetine de hormonale activiteit bij androgeen-gevoelige prostaatkankercellen blokkeert, en daardoor de groei van prostaatkankercellen verhindert.

Indicaties

Hart en de bloedvaten (atherosclerose), hoog cholesterol, diabetes, cataracten, hooikoorts, maagzweer, schizofrenie, ontsteking, astma, jicht, virale infecties, chronisch vermoeidheidssyndroom (CFS), het voorkomen van kanker en voor het behandelen van chronische infecties van de prostaat. Verbetert de galfunctie, leverfunctie, nierfunctie en darmfunctie.

 

DELEN