LYPOSSAGE

DELEN

LYPOSSAGE een natuurlijk alternatief voor liposuctie

Een veel voorkomend probleem bij vrouwen is cellulite, niet te verwarren met Cellulitis, want dit geeft een ontsteking van de cel aan.  Negen van de tien vrouwen hebben er last van. Maar wat is cellulite nou eigenlijk? Cellulite is een teveel aan vet en vocht onder de huid in het onderhuidsbindweefsel en daardoor ontstaat er de sinaasappelhuid. Er zijn verschillende oorzaken van cellulite, namelijk  erfelijkheid, schommelingen in gewicht, hormoonklachten en zwangerschap. Het probleem bij cellulite is dat de vetafvoer niet voldoende plaats vindt en dat het vet zich  ophoopt. Maar cellulite kan ook voorkomen bij vrouwen die een slank figuur hebben. ( Dit is meestal erfelijkheid). Bovendien  komt het soms ook bij mannen voor.
Het meest komt het voor op billen, heupen en bovenbenen. Er zijn verschillende manieren om er iets tegen te doen, zoals laserbehandeling, accent radiofrequency (het principe van radiofrequente straling is overigens niet nieuw) anti-cellulite gel, en niet te vergeten de  Natural Firming System van Kneipp (natuurlijke producten), en natuurlijk veel andere cosmetische producten en apparatieve behandelingen. Maar in dit artikel willen we het hebben over Lypossage.

WAT IS LYPOSSAGE™ ?

Lypossage™ is een manuele lichaamsmassage die in Amerika ontwikkeld is door Charles Wiltsie. De Amerikaanse massage therapeut en onderzoeker Charles Wiltsie zag op een avond een reportage op tv over een apparaat ontwikkeld tegen lymfe oedeem.

Hij vroeg zich af of hetzelfde resultaat ook te bereiken was door manuele massage en startte een onderzoek. In 1998 masseerde hij honderd vrouwen driemaal per week gedurende twintig minuten, zes weken lang. Degenen die aan het onderzoek mee mochten doen (hij had tienmaal zoveel aanmeldingen als dat hij kon plaatsen), mochten niet te dik of te dun zijn, niet drinken of roken, geen pil gebruiken, niet zwanger zijn en geen dieet volgen. Charles deed het onderzoek bij gezonde vrouwen in de leeftijd van 35 tot 55. Vóór iedere massage moesten ze op de weegschaal. Als ze meer dan een halve pond waren aangekomen of afgevallen, wilden hij uitleg hebben.  Tijdens de massagekuur moesten de vrouwen 2 liter water per dag drinken. Bovendien wilde hij per behandeling weten of ze op dat moment menstrueerden en of er andere veranderingen waren, zoals diarree of constipatie. Tevens nam Charles tijdens iedere afspraak de maten op van de gebieden die werden gemasseerd. Voor de eerste massage en elke vierde afspraak werden foto’s van de verschillende kanten (voor-, zij- en achterkant) gemaakt. De proefpersonen moesten iedere keer hetzelfde ondergoed (string en bh) dragen, zodat de verschillen op de foto goed zichtbaar zouden zijn.

Iedere vrouw werd elke keer met dezelfde handgrepen op dezelfde gebieden behandeld. De gebruikte technieken waren een combinatie van tapôtements, diepe knedingen, huidrollen en effleurages. De handgrepen zien er soms erg stevig uit en voelen in het begin ook zo. Volgens Charles is het een agressieve massage, waardoor de bloedcirculatie goed wordt aangezet zodat de afvalstoffen, die zich met name in de vetcellen concentreren worden afgevoerd, Tijdens de behandelingen kunnen sommige cliënten schrikken van de stevige aanpak. Maar zijn ze er eenmaal aan gewend, dan kunnen ze zich beter ontspannen en is het niet meer pijnlijk. Een enkeling valt tijdens de massage zelfs in slaap!. Charles vertelt dat hoe agressiever de handgrepen zijn hoe sneller resultaat te zien is. Maar uiteraard laat hij zich leiden door de pijngrens van zijn cliënt.

Vijfennegentig procent van de proefpersonen verloren in omvang verschillende centimeters. Achtenzestig procent van de vrouwen verloor in totaal zelfs meer dan 12,5 cm. Gedurende het onderzoek bleef het gewicht van de vrouwen onveranderd; het schommelde hooguit vijfhonderd gram. Volgens Charles vertelde de proefpersonen in het begin van de studie erg ontevreden te zijn over het eigen uiterlijk. Maar na afloop van de massage serie waren de vrouwen zeer ingenomen met het resultaat. Sommige vrouwen hadden voor het begin van de sessies in gedachten om liposuctie uit te laten voeren, maar er was niemand die dat na afloop van de lypossage liet uitvoeren. Wat hem opviel, was dat de meeste vrouwen na de lypossage behandeling meer tijd spendeerde aan hun eigen uiterlijk en aan het verbeteren ervan. Zo aten veel vrouwen bewuster en gezonder, en gingen ze regelmatiger naar een sportschool.

Een bijkomstig voordeel tijdens het onderzoek van Charles was dat er positieve bijwerkingen optraden: Bijwerkingen hebben vaak een negatieve klank. Zo niet de bijwerking van de massage die Charles Wiltsie uitvoerde, de Lypossage. Tijdens het onderzoek bleek dat de cellulite verdween de huid zag er strakker uit, en geen knobbels, en bobbels meer te zien waren.

Conclusie: de vrouwen zaten na de lypossage letterlijk én figuurlijk beter in hun vel.

Inmiddels zijn er over de hele wereld duizenden massagetherapeuten die in het bezit zijn van een certificaat lypossagetherapeut, en door Charles Wiltsie of een door hem opgeleide therapeut (voor Europa Master trainer Claire Mettrop uit Haarlem) opgeleid voor lypossagetherapeut alleen zij mogen de lypossage uitvoeren. In principe geeft deze massage een strakker lichaam en een beter silhouet zonder medische ingrepen. Een oneffe huid met bijvoorbeeld cellulite of zadeltassen op de heupen of een slappe buik na een zwangerschap heeft een Lypossage behandeling nodig. Het ontgift het lichaam omdat het vetweefsel in het lichaam, waarin afvalstoffen zitten en hierdoor een slechte bloedcirculatie veroorzaakt (cellulitis gebieden zijn vaak koeler dan goed doorbloede gebieden), door een doelgerichte massage het lymfatische stelsel in deze gebieden kan helpen met het opruimen en een betere doorbloeding.

Lypossage kan zowel op het lichaam als op het gezicht worden toegepast en is onderverdeeld in diverse zônes. Voor het lichaam kennen we zône I en II.
Zône III omvat het gezicht en wordt ook wel een Rejuvenation gezichtsmassage genoemd.
De massage heeft hier voornamelijk een liftende werking op de huid, waardoor u er jonger uit zult gaan zien. Deze massage gaat de huidveroudering tegen. De massage werkt intensief in op de vet- en vochthuishouding in het onderhuidsbindweefsel. Bij vrouwen is dat laatste meer ontwikkeld dan bij mannen. Deze hebben meer spierweefsel. Het grootste probleem bij vrouwen zit tussen de maag en de knieën. De intensiteit van de massage is afhankelijk van het probleemgebied.  Het verschil met een medische Liposuctie is eigenlijk in drie delen te omschrijven.  Allereerst kleven er natuurlijk altijd gevaren aan een operatieve ingreep.
De patient moet na de ingreep 6 weken lang dag en nacht met compressie kleding rondlopen, van knie tot borst, en mag pas na 5 dagen douchen. Het is een zeer pijnlijke procedure waarbij de huid niet beter doorbloed of verstevigd word, er wordt vet verwijderd met een canule onderhuids tussen huid en spierweefsel in.
De Lypossage behandeling mag alleen gedaan worden door een gecertificeerd lypossage therapeut. Adressen van gecertificeerde therapeuten zijn te vinden op de officiële website www.lypossage.eu

DELEN