Humulus Iupulus (hop)

DELEN

Humulus_lupulusHop is de vrouwelijke bloem van de hopplant of Humulus lupulus. Hop is een belangrijk ingrediënt voor bierfabrikanten. Lang geleden is in de praktijk van het hopverwerken aan het licht gekomen dat hop de potentie heeft je in slaap te helpen. Mensen die op het veld werkten met het cultiveren van de hopplant hadden -meer dan normaal- de neiging om op het werk in slaap te vallen. Hop heeft dus een kalmerend effect op mensen. Deze farmacologische activiteiten zijn voornamelijk het gevolg van de bittere harsen, met name door de alfazuurcomponent 2-methyl-3-buten-2-ol. Het werkingsmechanisme van de hars van hop bestaat uit het verhogen van de activiteit van de neurotransmitter γ-aminoboterzuur (GABA), en het remmen van de activiteiten van het centraal zenuwstelsel. De meest voorkomende gebieden van onderzoek met betrekking tot hop omvatten angst, slaapstoornissen, menstruele symptomen en de behandeling van kanker.

Onderzoek: De bladeren van hop bevatten ook chemische stoffen die een kalmerend effect hebben. Deze chemicaliën hebben een gunstig effect in het verlichten van angst, ontspanning en het opwekken van slaap. Dit werd bevestigd door een studie gepubliceerd in Phytomedicine, 2006. Daarin werd gemeld dat de ethanolische en CO2-extracten uit hop de bewegingsactiviteit en lichaamstemperatuur verminderden. Ook werd het sedatieve effect van hop er in bevestigd.

In een studie gepubliceerd in het Molecular Nutrition and Food Research, september 2009, werd de anti-inflammatoire werking van verschillende klassen van hop-bitterzuren (HBA), waaronder alfa-zuren (AA), bèta-zuren (BA) en iso-alfazuren (IAA), in fibroblasten aangetoond. Dit zijn belangrijke spelers in de ontstekingsreactie.

DELEN