Gentianelle alborosea

DELEN

Gentinelle alborosearDeze plant groeit in het wild in Peru op een hoogte van 3500 tot 4300 meter en wordt al sinds honderden jaren gebruikt door verschillende inheemse stammen uit deze regio ter verbetering van de (vet)stofwisseling. Het is bekend onder de naam hercampuri voor gebruik in de traditionele kruidengenees-kunde. Het is een natuurlijke cholesterolverslinder, omdat het geweldig effectief is in het oplossen van vet in de cellen zonder bijwerkingen. Het verlaagt hiermee het cholesterolgehalte en is een goed middel bij veel leverproblemen zoals hepatitis (ontsteking van de lever) en hoge bloeddruk.

De bekendste bestanddelen van hercampuri zijn: eritaturin (bittere stof van het type glycoside), amarogentin, suikers, gentianic zuur, vluchtige oliën, slijmtannines en hemicellulose. Hercampuri is een van de bekendste kruiden in Peru ter bescherming van de lever en voor de behandeling van alle soorten leverziekten waaronder hoge bloeddruk. De lever speelt een belangrijke rol in het metabolisme van vet; in de productie van lipo-eiwitten (moleculen geassocieerd met eiwitten en vetzuren) en het verbranden van vetten om energie te produceren. Hercampuri stimuleert de productie van gal. Het bevat iridoid glycosiden, die de galafscheiding stimuleren, de spijsvertering verbeteren en de vermindering van cholesterol in het bloed bewerkstelligen.

Voltooide studies suggereren dat hercampuri de leverfuncties verbetert en overtollig vet vermindert, hetgeen betekent dat het kan worden gebruikt om gewicht te controleren. Hercampuri helpt de leverenergie door het balanceren van het metabolisme en het verbeteren van de circulatie.

Een zeer belangrijke component zijn de saponinen, stoffen die inwerken op het niveau van cholesterol in de darm en zorgen voor het beperken van de absorptie van cholesterol in de bloedstroom. Hercampuri verhoogt het metabolisme, stimuleert de productie van gal, verbetert de leverfunctie en beperkt de absorptie van cholesterol in het lichaam.

 

DELEN