Garcinia cambogia (garciniafruit)

DELEN

Garcinia-Cambogia

Garcinia cambogia is een citrusvrucht die groeit in Zuidoost-Azië. Garcinia cambogia-extract wordt gewonnen uit dit tropische fruit waarvan het werkzame bestanddeel geïdentificeerd is als hydroxycitroenzuur (HCA). Hiervan wordt gezegd dat het vet blokkeert en de eetlust vermindert. Het remt namelijk een belangrijk enzym, citraatlyase, dat het lichaam nodig heeft om vet te maken uit koolhydraten. Het onderdrukt de eetlust door het verhogen van serotonine; lage serotonineniveaus worden geassocieerd met depressie en emotioneel of reactief eten.

Studies op mensen en dieren tonen aan dat Garcinia cambogia het serotonineniveau inderdaad verhoogt. Het wordt gebruikt om buikvet de verminderen, de eetlust te onderdrukken, emotioneel eten te reguleren en de lichaamssamenstelling te veranderen door verhoging van spiermassa. Het is niet alleen gericht op gewichtsverlies, maar op het verbeteren van de algehele gezondheid. Bijvoorbeeld door het verlagen van het ‘slechte’ (LDL), en verhogen van het ‘goede’ (HDL) cholesterol.

In de jaren 1960 en ’70 bleek dat de schil van de Malabar tamarinde dit unieke biochemische hydroxycitroenzuur (HCA) bevatte. HCA is bestudeerd in gerenommeerde onderzoekslaboratoria. Daar bleek dat het  enzym ATP-citraatlyase wordt geremd. De hierdoor geblokkeerde koolhydraten worden omgeleid in de energieproductie en worden niet opgeslagen als vet. Maar dit werkt alleen als de HCA in het Garciniaextract biologisch beschikbaar is. Om effectief zijn, moet dit anti-obesitas middel goed zijn verwerkt (kwaliteit), de juiste dosis bevatten (hoeveelheid), en op de juiste manier worden gebruikt (timing). Het is dus belangrijk het juiste middel op de juiste manier te gebruiken. Bij producten van lagere kwaliteit heeft de actieve vorm de neiging terug te keren naar de stabielere maar inactieve vorm, waarmee het zijn waarde verliest.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op klik hier

 

DELEN