Autisme (deel 2)

DELEN

Autisme

In deel 1 van dit artikel over autisme van Dr.T.Smits, heeft u kunnen lezen dat metallothioneÏne een belangrijke rol speelt in diverse processen van het lichaam. En dat omgevingsfactoren, darmstoornissen en vaccins bijdragen in het tot stand komen van o.a. autisme. Indicaties en oorzaken zijn uitvoerig besproken. In dit volgende deel kunt u lezen welke therapeutische mogelijkheden er zijn om o.a. een autistisch kind te behandelen.

Therapiemogelijkheden

De behandeling van een autistisch kind, volgens de nieuwste inzichten van Dr. William Walsch van het Pfeiffer Treatment Center (USA), wetenschappelijk onderzoek naar de werking van omega-3 op gedrag en de gezondheid in het algemeen en van homeopathisch arts Tinus Smits (Nederland) dient door een deskundig homeopathisch – orthomoleculair arts te geschieden. Er lijken nu goede therapeutische mogelijkheden te zijn om autisme te genezen of sterk te verbeteren. 85% van de kinderen die in het Pfeiffer Treatment Center van Dr. William Walsch met supplementen behandeld werden vertoonden een significante en blijvende verbetering van hun autisme en tussen de 5 en 10% gaven wonderbaarlijke genezingen waarbij de autistische kinderen vrijwel klachtenvrij werden. Het is gezien het huidige beschikbare onderzoek zeker niet zo dat autisme nog als ongeneeslijk beschouwd dient te worden. Ik geef hieronder in het kort de therapeutische stappen aan.

 1. Metallothioneïne dient geleidelijk weer geactiveerd en hersteld te worden. Daarom wordt cysteïne pas na 3-4 maanden zink en andere supplementen gegeven. Bij te snelle activering kunnen sterke verergeringen optreden doordat te veel zware metalen ineens in circulatie komen. Zonder cysteine kan het koper-zink evenwicht vaak niet volledig hersteld worden.
 1. De grote hoeveelheid cysteïne die voor de synthese van metallothioneïne nodig is kan het best in de vorm van glutathion (GSH) gegeven worden. Het wordt in de darm goed afgebroken tot cysteine met een minimum aan bijwerkingen.
 1. Cysteïne (GSH) samen met zink en glutathion is de beste manier om van teveel koper en zware metalen af te komen.
 1. In metallothioneïne komen ook veel zwavelbruggen voor. Daarom kan extra zwavel in de vorm van MSM bijdragen tot een herstel van de metallothioneïne functie in darmen, lever en hersenen. Bovendien scheiden kinderen met autisme tweemaal zoveel sulfaat in de urine uit als normale kinderen en hebben bloedwaarden die 1/5 van de normale waarden zijn (Waring); MSM 1000mg/d kan hier verbetering in brengen.
 1. Alle vaccins die autistische kinderen gehad hebben dienen zorgvuldig en volledig ontstoord te worden met homeopathische verdunningen van die vaccins. U kunt hier meer over lezen op http://www.tinussmits.nl/. Het is in het algemeen belangrijk om hier mee te beginnen, omdat dit vaak al een duidelijke verbetering van het kind oplevert, waardoor de toediening van de hieronder vermelde supplementen effectiever wordt. U dient er rekening mee te houden dat er in sommige gevallen een verschuiving optreedt van autisme naar een situatie die gekenmerkt wordt door een emotionele overprikkeling die veel op ADHD lijkt. De verklaring hiervoor is mogelijk dat een snelle verhoging van zink in de darm kan leiden tot een snelle synthese van metallothioneïne waardoor tijdelijk het zinktransport naar het bloed in het gedrang kan komen, wat tot ernstige irritatie en hyperactiviteit kan leiden. Hiermee is dan wel de weg naar genezing ingeslagen.
 1. De behandeling wordt meteen ook gestart met probiotica, zij kunnen schimmelovergroei terugdringen en de darmintegriteit herstellen. Orthiflor Atopic is daarvoor een goed preparaat omdat het naast darmflorabacteriën ook synergische stoffen bevat die de darmflora in evenwicht kunnen brengen (L-Glutamine 450mg, Mangaan 10mg, N-Acetyl-D-Glucosamine 200mg, Vitamine E (d-alfa-tocoferylsuccinaat) 25mg, gereduceerd Glutathion 30mg en OPC 20mg).
 1. Vul de omega-3 vetzuren EPA en DHA ( verse vis)aan in verhouding van tenminste 4:1. Verder dienen de geharde vetten in margarine en allerlei tweederangs oliën en etenswaren zo veel mogelijk vermeden te worden.
 1. Tevens wordt een geleidelijk toenemende hoeveelheid zink gegeven, samen met Vit. B6, in de vorm van pyridoxaal-5-fosfaat, de actieve vorm van Vitamine B6. Vitamine B6 stimuleert de opname van zink. Zink is ook nodig voor de celdeling. Er is dus een grotere hoeveelheid nodig tijdens de groei.
 1. Een caseïne en glutenvrij dieet heeft bewezen een gunstige invloed te kunnen hebben op het gedrag van autisten. Zij dienen het dieet vol te houden tot de normale metallothioneïne functie weer hersteld is.
 1. Biotine, een B-vitamine, is belangrijk om de microvilli (darmslijmvlies), noodzakelijk voor de opname van voedingsstoffen, in stand te houden.
 1. Ook antioxidanten als Vitamine C en E en Mangaan en Selenium, naast het eerder genoemde Zink en Glutathion stimuleren metallothioneïne.
 1. Metallothioneïne bevat naast het aminozuur cysteïne nog 13 andere aminozuren. Veel autistische kinderen zijn niet in staat om eiwitten die ze met de voeding binnen krijgen af te breken tot aminozuren, die nodig zijn voor de synthese van het eiwit metallothioneïne. Daarom kan het toedienen van een aminozurencomplex een belangrijke stap zijn in het genezingsproces.
 2. Moeders met autistische kinderen bleken een te lage lithiumspiegel te hebben; de RDA is waarschijnlijk 1000mcg/d; mensen in de VS consumeren rond de 500 mcg/d; in de psychiatrie worden extreem hoge doseringen gebruikt van 1.000.000mcg/d; aanbevolen wordt bij autistische kinderen 200-1000mcg/d (Prof. James B. Adams, Ph.D. Arizona State University)
 1. Osteopathie kan een belangrijke aanvulling zijn op de ontstoring van de vaccins en de supplementen. Veel autistische kinderen hebben een geblokkeerde schedel, wat allerlei gedragsproblemen en ontwikkelingsstoornissen kan geven.
 1. Chelatietherapie kan weliswaar de zware metalen belasting verminderen, maar elimineert ook zink en andere vitale voedingsstoffen en beschermt niet tegen hernieuwde intoxicatie.
 1. Wanneer supplementen gegeven worden om de werkzaamheid van metallothioneïne te herstellen en het kind vervolgens normale koper en zink waarden krijgt, kan men concluderen dat het metallothioneïne weer werkzaam is.
 1. Een methyldeficiëntie wordt behandeld met het aminozuur Methionine, Calcium, Magnesium en Vitamine B6. Calcium is belangrijk omdat het helpt om histaminespiegels naar beneden te krijgen. Bij ondermethylering stijgen de histaminespiegels namelijk. Histamine is een neurotransmitter in de hersenen. Bovendien stimuleert Calcium de spraakontwikkeling. Ook homeopathisch liggen hier uitstekende kansen met behulp van Calcium carbonicum. Kalk verhindert echter de opname van zink. Daarom dient zink niet samen met melkproducten of met calciumsuppletie gegeven te worden.
 1. Twee fasen protocol Pfeiffer Treatment Center
 1. Zinc (picolinaat), Pyridoxaal-5-fosfaat, Pyridoxine hydrochloride, Mangaan (gluconaat), Vitamine C, Vitamine E
 2. Cysteine, Glutathion, Selenium, Serine (kan geactiveerd worden met zwavel (MSM)), Lysine, Analine, Glycine, Threonine, Valine, Proline, Aspartic Acid, Asparagine, Glutamine Acid, Methionine, Glutamine, Isoleucine.

Wat kunt u zelf doen?

 

 1. Zoveel mogelijk omgevingsfactoren vermijden en daarmee de genetische gevoeligheid omzeilen.
 2. Geef uw kind de beste voeding die er bestaat, dus een biologische voeding. Hiermee voorkomt u verdere belasting met zware metalen, pesticiden, smaakversterkers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en andere afvalstoffen.
 3. Een multi-vitamine/mineralen preparaat geeft veel verbetering in de symptomen van autisten, vooral met betrekking tot slaap en maag-darm problemen. (Prof. James B. Adams, Ph.D. Arizona State University); geef uw kind daarom een multivitamine-mineralen preparaat, liefst zo natuurlijk mogelijk.
 4. Zuurdesembrood in plaats van gistbrood om de binding van zink tot een onoplosbaar complex met phytinezuur te voorkomen en zink in de voeding beschikbaar te houden voor opname. Het volkoren zuurdesembrood is vaak zwaar, daarom is het beter te beginnen met gebuild zuurdesem dat veel lichter is.
 5. Geef uw kind schoon water zonder koper en of andere belastende stoffen.
 6. Zorg voor een rustige omgeving met niet teveel prikkels zoals die van TV of computer.
 7. Zorg dat uw kind goed geaard is met de aarde. Statische elektriciteit kan zowel emotionele/ mentale stoornissen als lichamelijke klachten geven. Vermijdt daarom synthetische kleding, isolerende schoenen (rubber of plastic zolen) en nylon vloerbedekking. Laat het kind zo mogelijk op blote voeten lopen. Zorg dat er geen elektrische apparatuur op zijn slaapkamer staat zoals elektrische wekker, TV of audio apparatuur.
 8. Zorg voor een gezonde slaapplaats voor uw kind. In een gezond bed hoort geen metaal. Zo mogelijk dient het kind met het hoofd naar het noorden of oosten te slapen. Een donkere kamer is belangrijk voor de productie van melatonine (slaaphormoon).
 9. Vermijdt antibioticakuren daar ze de darmflora aantasten en daarmee de onderliggende problemen alleen maar erger maken. Kies bij infecties voor natuurgeneeskundige oplossingen.

Voorbeeldcasussen

Voorbeeldcasus 1

Kjell is een adoptiekind uit China. Hij werd de eerste dag van zijn leven te vondeling gelegd en groeide het eerste anderhalf jaar in een weeshuis op. Hij was tot aan zijn adoptie nog nooit buiten geweest. Hij had een gespleten gehemelte en lip, wat pas later in Nederland werd geopereerd. Alles leek erop dat hij de adoptie niet leuk vond. Hij had een houding van ik heb jullie niet nodig. Hij weigerde alles. Je kon hem niet eens de fles geven. Hij pakte die dan zelf en ging dan op de grond liggen om zelf zijn fles leeg te drinken en dan alleen nog maar als er de hem bekende melk in zat. Hij trok zich letterlijk terug bij aanraking. Met autootjes draaide hij alleen met de wielen, maar reed er nooit mee. Contact was absoluut onmogelijk. Hij keek voortdurend naar het plafond en naar lampen. Hij at alleen gepureerd voedsel, alle stukjes kwamen terug. Hij is door een osteopaat naar mij doorverwezen. De osteopathie heeft hem veel goed gedaan. Sindsdien kan hij echt huilen, vaak in golven van een half uur en lacht hij veel meer en hangt de clown uit. Hij maakt ook contact met andere kinderen en lichamelijk contact is nu ook mogelijk. Als hij bij mij komt (2? jaar) spreekt hij nog geen woord en blijft hij in een cirkel van een meter rond zijn moeder hangen met zijn vingers in de mond. Hij slurpt de  energie van zijn moeder op. Hij is geobsedeerd door eten, heeft geen verzadigingsgevoel en zou de hele dag kunnen eten. Hij heeft al een behoorlijk overgewicht. Hij krijst zonder ook maar een stap te doen tot hij krijgt wat hij wil. Hij zweet veel en slaapt in een pyjama zonder dekens over zich heen. ’s Avonds in bed is hij erg actief en slaapt pas rond 9.30 in. Hij is in China al gevaccineerd, maar in Nederland hebben ze alles gewoon over gedaan.

Adoptiekinderen reageren vaak erg goed op het homeopathische middel Saccharum, want het thema van dit middel is gebrek aan liefde en verlating(sangst). Een moeder die voor crisisopvang van kleine kinderen zorgt en ze steeds bij mij laat behandelen, zei me onlangs nog: “Het is ongelooflijk wat u met Saccharum bij die kinderen doet. Het is wonderbaarlijk hoe ze opknappen.” Het zal voor een ervaren homeopaat niet moeilijk zijn om ook bij dit kind de Saccharum kenmerken te onderkennen. Ik schreef hem Saccharum officinale 30K 2x/week voor, waarna hij spectaculair verbeterde. Het is een ander kind, zegt moeder. Hij kijkt niet meer naar boven. Hij gaf moeder zelfs een dikke kus met zijn armen om haar heen. Hij wil nu opgetild worden. Hij eet alles, ook met brokjes. Hij probeert veel uit, klimt overal op en zit overal aan. Hij heeft belangstelling voor zijn omgeving en wil graag naar buiten. Hij kan ook heel driftig worden. Maar even spectaculair als hij verbeterd is, is hij ook weer teruggevallen. Maar op de  Saccharum 200K gaat het weer prima. Hij is supervrolijk en zingt de hele dag. Hij kijkt je nu aan en maakt echt contact. Hij is gek op muziek en danst erop. Maar hij is zeer driftig als iets niet lukt. En zo gaan we naar de Saccharum MK; ik geef hem een aantal sporenelementen: aluminium, silicium, fosfor, mangaan-koper, koper-goud-zilver, lithium, magnesium en zink-koper. Daarop ontwikkelt hij eczeem en zit hij weer veel met zijn vingers in de mond. En steeds anderhalve week na de inname van Saccharum MK wordt hij weer zeer agressief. Uiteindelijk geef ik hem samen met de Saccharum XMK nog Calcarea carbonica D6 1x daags en 2x daags dino-calcium (200mg) om zijn taalontwikkeling op gang te brengen. Op de eerste inname van Saccharum XMK reageert hij bijzonder goed, maar als hij 2 weken later de XMK weer krijgt gaat het weer helemaal mis en langer wachten geeft geen duidelijke verbetering. Hij heeft een enorme ontwikkelingsachterstand, maar zijn spraak begint zich duidelijk te ontwikkelen: hij vraagt hoe dingen heten en hij onthoudt het ook. Hij kent hele liedjes van buiten en zingt ze mee. Maar hij blijft rechtlijnig en drammerig en is snel boos. Dan besluit ik om hem ook orthomoleculair te behandelen volgens de inzichten van het Pfeiffer Treatment Center. Ik schrijf hem voor: zinkcitraat 15mg 1x daags; Vit. B6 50mg, 1x daags; Orthiflor Atopic, 2 x daags  maatschepje. Daarna gaat het snel spectaculair beter zowel het eczeem als psychisch: hij praat veel meer, is niet agressief meer, speelt veel beter, maar na 6 weken volgt een even spectaculaire terugval. Blijkbaar komt hij nog iets tekort wat nu de beperkende factor is geworden. Ik schrijf hem voor: MorDHA 1daags; Depyrrol kind met 15mg zink en de actieve vorm van B6 (pyridoxaal-5fosfaat); MSM 500mg 2x daags1; L-glutathion 250mg, 1x daags 1 en L-glutamine 500mg, 1x daags 1; en Greens (Barlean’s) 2dd 1 theelepeltje. Verder heeft hij nog zijn Dino-Calcium (200mg calcium) en Calcarea carbonica D6 2x daags I tablet en Saccharum off. XMK elke 10 dagen. Dan volgt er een definitieve doorbraak. Moeder zegt: ”Hij is er doorheen.” Na 3 dagen begon hij al te verbeteren. Hij klom op een stoel met een air van: ‘Kijk mij eens’. Hij laat zien dat hij er is. Zijn spraak gaat met de week beter; hij maakt zinnen van twee drie woorden. Hij zoekt zelf zijn kleren uit. Hij kan kleine dingetjes kiezen, bijvoorbeeld wat hij op zijn brood wil. Hij is niet meer geobsedeerd door eten en heeft weer een verzadigingsgevoel.  Hij is enorm afgevallen, er is letterlijk iets van hem afgevallen, zegt moeder. Zijn luiers zijn niet meer vies, zijn ontlasting is normaal met een normale geur. Hij heeft wel nog boze buien als hij zijn Saccharum weer nodig heeft. Hij staat nu op Saccharum LMK, eens in de drie weken. Wat uiteindelijk de ‘definitieve’ doorbraak gegeven heeft is moeilijk te zeggen, dat zal uit verdere ervaringen moeten blijken. Was het de DHA, de MSM, de glutathion of de glutamine of de greens? Wel is duidelijk dat met een gecombineerde behandeling van een homeopathisch middel en een gerichte orthomoleculaire behandeling meer bereikt is dan zowel ik als de ouders in hun stoutste dromen zouden hebben verwacht. Hij was immers toch een ernstig getraumatiseerd kind uit het autistische spectrum! Of de doorbraak ook definitief zal zijn zal nog moeten blijken, maar wat wel duidelijk is dat we ons niet zomaar neer hoeven te leggen bij een diagnose van autisme. Er zijn zeker goede mogelijkheden voor diepgaande verbeteringen en genezingen.

Bij dit kind werden de vaccins niet ontstoord. Of dit nog nodig is zal de toekomst leren. Vaak start ik met de ontstoring, wat al zeer opvallende verbeteringen kan geven.

Voorbeeldcasus 2

Soms geeft alleen de ontstoring van het verdachte vaccin al de oplossing en meestal is het een eerste stap naar genezing.

Rik (41/2 jaar): diagnose autisme; hij was een volkomen normaal kind tot zijn BMR vaccinatie met 16 maanden. Hij ontwikkelde zich snel, kon alleen de trap opkruipen en lopen; al in de eerste week na zijn BMR ging het snel bergafwaarts zowel lichamelijk als psychisch, zijn gedrag veranderde dramatisch: hij werd agressief, was onhandelbaar op het kinderdagverblijf, maakte krijsende geluiden, trok zich terug bij vreemden, zijn spraak verdween volledig en zijn lichamelijke ontwikkeling viel sterk terug; hij sliep slecht en er was geen oogcontact meer; hij had volledig gecontraheerde pupillen die niet meer op licht reageerden; hij was niet te corrigeren; hij had zachte ontlasting en frequente neusbloedingen.

Na 5 kuren met gepotentiëerd BMR is er veel bereikt. Zijn ogen zijn opengegaan en er is weer contact met hem te krijgen; het oogcontact is terug en zijn pupillen reageren weer op licht; zijn neusbloedingen zijn gestopt, hij slaapt weer lekker, begint weer te praten en maakt zinnen van twee drie woorden; hij kan zelfs elk woord herhalen dat zijn oudere zus hem voorzegt en leert; hij is zich weer bewust van en reageert op zijn omgeving; zo werd hij ineens bang toen hij moeder eend met gevolg zag, terwijl hij daar voordien nooit enige reactie op had vertoond; hij kan weer contact maken; hij knuffelt met zijn ouders en mensen waarvan hij houdt; hij troost zijn zus als ze huilt; zijn rusteloosheid is verdwenen en hij kan instructies opvolgen; hij is niet meer zo bang en zijn zelf mutilerende neigingen zijn helemaal verdwenen; tijdens elke gepotentiëerde BMR kuur krijste hij net als na de BMR vaccinatie, maar daarna was hij beter en beter; hij is nu weer een normaal kind, de gordijnen zijn weer open.

Voorbeeldcasus 3

Soms ook speelt het constitutionele homeopathische middel (vaak Saccharum off.) een sleutelrol en geeft de gezochte doorbraak. Dit was het geval bij Diede. Hij is vier jaar oud, heeft eczeem en is zeer rusteloos, met sterk autistische trekken en is oncorrigeerbaar; hij vermijdt oogcontact, krijst als hij naar bed gebracht wordt en heeft veel nachtmerries; hij was een volmaakt kind tot drie maanden, tot de eerste DKTP/HIB. Maar hij geeft geen enkele verbetering op de ontstoring van de vaccins; als er dan een behandeling met Saccharum off. 30K eens per week gestart wordt, treedt er binnen drie maanden een dramatische verbetering op; hij speelt weer als een normaal kind en zijn autistische trekken zijn volledig verdwenen; zijn eczeem en dunne ontlasting zijn genezen; hij is niet meer rusteloos, is corrigeerbaar en heeft geen woede aanvallen meer zonder aanleiding; hij gaat weer zonder problemen slapen en heeft geen nachtmerries meer; zijn spraak gaat langzaam vooruit en er is geen terugval meer (nu 2 jaar later)

Voorbeeldcasus 4

Anke is een meisje van 7 jaar als ze voor het eerst op mijn spreekuur verschijnt. Ze heeft vooral gedragsproblemen. Ze is erg agressief naar haar moeder en jongere broer, opstandig en niet te corrigeren. Achteraf heeft ze spijt, belooft dat ze het nooit meer zal doen, maar het kan 5 minuten later al weer helemaal escaleren. Ze kan plots boos worden zonder aanleiding, ze is dan buiten zinnen. Moeder herkent haar dan niet meer, haar ogen staan anders en ze praat met een stem als van een commandant. Het is alsof ze niet merkt dat ze een ander pijn doet. Alles moet precies volgens de klok en in huis mag niets verzet worden. Ze is erg onzeker in nieuwe situaties en wordt boos als ze niet begrepen wordt of als dingen anders gedaan worden dan ze gewend is. Ze heeft moeite met emoties, vooral met verdriet, angst en teleurstelling. Ze kan alleen met haar jongere broertje samen spelen als het precies volgens haar ideeën gaat. Ze wil alles onder controle houden en is erg gehecht aan vaste rituelen. Op school gedraagt ze zich  echter normaal en zijn er absoluut geen problemen.

Hoewel de diagnose nooit gesteld is, is het wel duidelijk dat Anke duidelijk autistische trekken heeft. Haar lichamelijke ontwikkeling is echter volkomen normaal en is niet achtergebleven zoals bij autistische kinderen vaak het geval is. Ook is ze in staat zich buitenshuis aangepast te gedragen.

Bij Anke heb ik de drie therapie mogelijkheden alle drie uitvoerig toegepast. Uiteindelijk leidde de toediening van de supplementen tot een definitieve doorbraak.

Eerst werden de verschillende vaccins ontstoord. Bij de tweede DKTP/HIB had ze zich namelijk enorm verzet (3 maanden). Meteen toen ze het consultatiebureau binnen kwam begon ze heftig te gillen en moest ze door drie volwassenen vastgehouden worden om haar de inentingen toe te dienen. Vervolgens ging dat bij elke prik zo. Verder leek ze van de inenting zelf niet zoveel last te hebben. Ik begon de behandeling met 2 ontstoringskuren BMR. Na de tweede kuur was ze heel boos en dwars. Na drie kuren DKTP/HIB was ze rustiger geworden en was ook haar boosheid een stuk minder.  Een verdere ontstoring van de DKTP/HIB leverde geen verbetering meer op, maar haar ogen staan wel veel beter zegt moeder. Opvallend is dat ze tijdens de kuren geen last heeft van haar agressieve buien, maar daarna snel weer in haar oude gedrag terugvalt. Blijkbaar zit er nog wat anders dwars. Ook heeft ze veel angsten, vooral ook verlatingsangst als haar moeder weggaat. Een homeopathische behandeling met Cuprum arsenicosum, Aconitum, Vernix caseosa, Saccharum Officinale, Lac maternum, Anacardium, Rhus toxicodendron en Lycopodium leveren weinig op. “Er zit iets verkeerd om in mijn hoofd”, zegt ze zelf. Ondertussen ben ik naar het congres over autisme in Chicago geweest en laat haar koper en zink prikken. Dat levert een duidelijk aanknopingspunt op. Ze heeft een verhoogd koper en een sterk verlaagd zink, zoals dat ook bij autisten het geval is. Dan wordt de behandeling gestart met zink, visolie, een darmflora-preparaat met glutathion en glutamine en Vitamine B complex. Na een duidelijke verbetering valt ze na de zomervakantie, als ze weer naar school gaat, toch terug. Ik geef haar dan nog extra MSM 1000mg 2x daags en L-cysteine 500mg 1x daags. Na twee maanden gaat het dan een stuk beter. Anke is een leuke meid geworden; haar boosheid is vrijwel verdwenen; ze is flexibeler en heeft geen ochtendhumeur meer; ook haar behoefte aan zoet is sterk verminderd.

Bij Anke gaf een afwijkende koper-zink waarde uiteindelijk de sleutel tot de oplossing van haar gedragsproblemen.

Voorbeeldcasus 5

Rik is autistisch en nu 7 jaar oud. Hij heeft ernstige ontwikkelings- en gedragsstoornissen die enkele dagen na de BMR vaccinatie op 16 maanden begonnen zijn. Voorheen was hij een volkomen gezond kind. Hij kon al voor het jaar lopen en was zeer bij de hand. Na de BMR prik werd hij apathisch, gooide alleen nog met dingen zonder nog te spelen en sloeg overal op met stokken; hij  zonderde zich af bij bezoek; zijn taalontwikkeling ging sterk achteruit; hij beet op rubberen  dingen; hij sliep slecht in en rond 4 uur in de morgen was hij al weer wakker; er was geen oogcontact meer, zijn pupillen waren vernauwd, hij keek dwars door je heen. Op de peuterspeelzaal was hij niet meer te handhaven vanwege zijn agressief gedrag en hij was niet te corrigeren; zijn ontlasting was breiig geworden en hij had veel bloedneuzen ’s nachts; hij was erg krampachtig.Toch legden de ouders nooit enig verband met de BMR prik. Pas toen hij drie jaar was kwam hij bij de kinderarts; de kinderarts zag wel het verband met de BMR en meldde het voorval bij het RIVM; die belde de ouders met de mededeling dat als ze nog 10 mensen wisten, ze er onderzoek naar zouden gaan doen. Mooie opdracht voor de ouders, die hun handen meer dan vol hadden met een autistisch kind.

De BMR was reeds (gedeeltelijk) door een collega homeopaat ontstoord, waarna hij ’s nachts weer doorsliep, de bloedneuzen stopten en er weer enig contact was. Ik ontstoorde de BMR nog verder met 5 kuren van 30K t/m XMK en later kreeg hij ook nog de 6K en 12K en de LMK. Op de 6K had hij een gigantische terugval alsof hij opnieuw het vaccin kreeg; hij was toen weer in zichzelf opgesloten met kleine pupillen en opnieuw bloedneuzen; ook gilde en krijste hij weer; maar na 4 dagen bloeide hij weer helemaal op; hij kan dan elk woord nazeggen, zingt ‘lang zal hij leven’, en zei ineens: “Ik ben blij”. Hij scheurt nu alles kapot als een tweejarig kind, hij zit aan tafel en kan puzzels leggen van 35 stukjes; hij hangt zijn jas aan de kapstok en het gillen en krijsen is veel minder, hij is er weer, hij is weer in deze wereld, hij kijkt je weer aan; hij reageert weer op de emoties van anderen, geeft moeder een kus als hij haar pijn gedaan heeft. Hij is nu veel handelbaarder en is op een normale kleuterschool; hij kijkt je recht in de ogen, de waas is weg en de pupillen zijn weer open. Hij gooit niet meer met speelgoed. Zijn agressiviteit is nu veel minder en hij knuffelt ook weer. Hij is langzaam uit zijn isolement gekomen. Op school kan hij werksituaties goed aan en kan echt spelen. Hoewel zijn spraak vooruit gegaan is, blijft hij op dat gebied nog het meest achter. Hij zit nu in een fase waarin extra aandacht aan de taalontwikkeling besteedt dient te worden, dat kan goed met een combinatie van homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde.

Voorbeeldcasus 6

Dit emailtje kreeg ik onlangs uit de US en wil ik u niet onthouden. Ook hier ziet u dat het alleszins de moeite waard is om vaccinaties te ontstoren. De vertaling staat eronder.

Hello Dr. Smits,

I read your website with great interest. My son (now 29 months) became severely autistic with other biological health issues after his first DPT shot. We have seen a classical homeopath with great success over the past 13 months. This past dose of DPT remedy has been nothing short of a miracle. In quick summary, my son went from a child who did not speak, did not play, did not interact, banged his head repeatedly all day, spun in circles, and other stims, with leaky gut syndrome, yeast infections, and other issues to a little boy who now speaks, plays, laughs, is potty trained, and by all other means is a normal toddler. There are no residual autistic symptoms!  However, he must remain on a strict diet. He can only eat rice, potato, pears, chicken, and beef. He can also tolerate sheep’s yogurt. He is still very intolerant of gluten, casein, soy, corn, and phenols.

Vertaling: “Ik las uw website met veel interesse. Mijn zoon (nu 29 maanden) werd ernstig autistisch samen met andere lichamelijke klachten na zijn eerste DTP vaccinatie. We hebben de laatste 13 maanden met veel succes een klassieke homeopaat bezocht. Die behandeling met dat homeopathische DTP geneesmiddel was niets minder dan een wonder. Om kort te gaan mijn zoon werd van een kind dat niet sprak, niet speelde, niet op je reageerde, de hele dag met zijn hoofd bonkte, in rondjes draaide en andere rare dingen, met een lekkende darm syndroom, gist infecties en andere gekke dingen, een jongetje dat nu spreekt, speelt, lacht, zindelijk is en in alle opzichten een normale peuter is. Er zijn geen autistische kenmerken meer. Hij moet echter wel op een streng dieet blijven. Hij kan alleen rijst, aardappels, peren, kip en rundvlees eten. Hij kan ook schapen yoghurt verdragen.hij is nog erg overgevoelig voor gluten, caseïne, soja maïs en fenolen.”

Commentaar: in dit geval zie je mooi dat de genezing niet uitsluitend zit in het ontstoren van de vaccins, maar dat ook de darmen vaak aangedaan zijn bij autisme en dat een behandeling met gepotentiëerde vaccins dit probleem niet zonder meer oplost. Hier kan nu een orthomoleculaire behandeling met extra zink, een darmflorapreparaat, etc. nog veel verbetering op lichamelijk gebied teweeg brengen.

Conclusie

Met dit artikel heb ik geprobeerd zoveel mogelijk informatie te geven aan ouders met autistische kinderen. Tevens heb ik mijn visie op deze aandoening uitgesproken. Het is een teken van hoop, je hoeft niet lijdzaam toe te zien. Er zijn wel degelijk therapeutische mogelijkheden vanuit de huidige stand van de wetenschap. Ik meen voldoende inzicht in en ervaring met deze kinderen te hebben om een positief geluid te laten horen. Een combinatie van een homeopathische en orthomoleculaire aanpak lijkt hier de beste resultaten te geven. Ik spreek hier de hoop uit dat dit schrijven zal leiden tot de verlichting van veel emotionele pijn zowel bij de autistische kinderen zelf als bij hun ouders en bij allen die op een of andere manier zich met hun lot verbonden voelen.

 

Bibliografie en internet sites

*Metallothionein and Autism; William J. Walsch, Ph.D., Anjum Usman, M.D., Jeffrey Tarpey, Tanika Kelly; Pfeiffer Treatment Center, Naperville, Illinois; http://www.hriptc.org/

*The Natural Medecine Guide to Autism; Stephanie Marohn; ISBN 1-57174-288-3 http://www.stephaniemarohn.com/

*Het Post-Vaccinaal Syndroom, diagnose, behandeling en preventie; Tinus Smits; ISBN 90-803326-2-3; http://www.tinussmits.nl/

*Inenten niet zonder Risico; Heidy van Beurden en Tinus Smits; ISBN 90-215-9758-6

*Nutrition in Behaviour and Learning; Dyslexia, Dyspraxia, ADHD and the Autistic Spectrum – Can Fatty Acids help? Dr. Alex Richardson, 2003, Mansfield College and University Lab. Of Physiology, Oxford

*Johan E. Sprietsma, Zink, Auto-immuunziekten, voedselallergieën en kanker; Ankh-Hermes bv – Deventer

* Cousins, RJ, Hanningham-Foster,L.; Regulation of Cysteine-Rich Intestinal Protein, by Mediator of the Immune System; Journal of Infectious Diseases; Vol.182 Suppl 1:S81-4; 2000 September

* Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA); Postbus 1367, 1400 BJ Bussum; tel: 035-6931557; e-mail: nva@worldonline.nl; http://www.autisme-nva.nl/

*Pfeiffer Treatment Center, 1804 Centre Point Drive, Naperville, Illinois 60563, USA; fax. 001-630-505 1907; phone 630-505-0300

http://www.chgeindhoven.nl/

http://www.909shot.com/

 

© Copyright Tinus Smits 1999-2004

 

 

DELEN