DELEN

Spaanse Olijf fruit extract is gunstig voor onze hart en vaatziekten

We weten allemaal dat het mediterraan voedingspatroon meerdere malen is onderzocht en dat hieruit bleek dat hun dagelijkse inname van 5-10 milligram olijfolie en fruit de reden was dat er een lager niveau van coronaire hartziekten te vinden was. ( nu iets minder, want ook daar zie je een toename van junkfood)  In het begin werden de voordelen van olijfolie toegeschreven aan oliezuur. Echter, andere voedingsmiddelen, zoals varkensvlees en kip zijn ook rijk aan oliezuur, maar bieden niet dezelfde cardiovasculaire bescherming als olijfolie. Dus wetenschappers begonnen te zoeken naar andere eigenschappen van olijfolie, en vonden ze hydroxytyrosol, een polyfenol. Het staat bekend om zijn werking dat het met name de samenklontering van bloedplaatjes verhindert.

Het bedrijf Euromed, een leverancier van botanische en kruiden-supplementen, voerde een studie uit met de titel “Impact van een Proprietary Standardized Olive Fruit Extract (Sofe) op de VascuCheck, VAS-score en C-reactief proteïne Assessments bij patiënten met arteriële stijfheid”.  In deze studie gepubliceerd in dec.2016 Pubmed,  gebruikte ze het Spaanse Olijf Fruit Extract (sofe) (Proliva, bevat 20% hydroxytyrosol), waarbij ze zagen dat het de bloedvat elasticiteit verbeterde,  terwijl dit niet te constateren was in de placebogroep. De suppletie verminderde ook het serumtriglyceriden concentratie (vet in het bloed) bij een dagelijkse dosis van 500 mg.  De arteriële stijfheid werd ook verminderd, waardoor het makkelijker is voor het hart om het bloed door het lichaam te pompen. Met andere woorden, uit dit onderzoek blijkt dat de Spaanse Olijf Fruit Extract bescherming geeft aan hart-en vaatziekten. Let wel, het gaat hier om Spaanse olijfolie en niet de Amerikaanse of Italiaanse.

Ook was het product zonder verontreiniging van zware metalen, pesticiden, aflatoxine, of microben.

Bron: Pubmed

DELEN