DELEN

Ze zeggen dat diathermie ontdekt is door Nikola Tesla in de jaren 1800. Het woord betekent letterlijk “door middel van warmte”. Het is per ongeluk ontdekt in zijn laboratorium. Assistenten meldden namelijk dat hun wonden, verwondingen en infecties sneller dan normaal genazen. Dat zou te maken kunnen hebben met de werkomgeving. Geïntrigeerd door deze claims begon Tesla het te onderzoeken. Hij ontdekte dat kortegolf diathermie, dezelfde technologie die wordt gebruikt door de nieuw ontwikkelde VIVY, een diepe warmte kan creëren die in staat is om het genezingsproces te versnellen.

Voor de vaste lezer van Beyond Medicine klinkt dit niet onbekend; de methode hyperyhermie, een broertje van diathermie, wordt o.a. bij baarmoederhalskanker en borstkanker al gebruikt. Maar nu is het toegankelijk voor iedereen. We weten dat het vreemd klinkt, maar artsen, fysiotherapeuten en andere professionele beroepsgroepen en zelfs de Amerikaanse Navy Seals gebruiken allemaal kortegolf diathermie. Tot voor kort bestond deze kortegolf diathermie uit grote machines die moeilijk waren te vervoeren. Maar nieuwe, gepatenteerde technologie maakt de kortegolf diathermie nu beschikbaar voor iedereen.

Een bedrijf uit Pittsburgh heeft dit ontwikkeld. Het draagbare product, bekend als VIVY, is een eenvoudig te gebruiken, nauwsluitende riem die pijn en spierspanning verlicht, de beweeglijkheid van de gewrichten verbetert en gebruik maakt van de besproken therapeutische diepe verwarmingsprocessen

Voor meer informatie klik hier.

DELEN