De waarheid over depressie

DELEN

Waarom is de media zo bang voor het werk van Dr. Kelly Brogan?

A Mind of Your Own:  De waarheid over depressie en hoe vrouwen hun lichaam kunnen genezen en hun leven kunnen terugkrijgen.

Dit is een van de belangrijkste boeken uit de geschiedenis van de psychiatrie en de natuurlijke geneeskunde. Het is recent uitgekomen en gepubliceerd door Harper Collins.  Deze reguliere uitgeverij had het lef om dit boek volledig ongecensureerd uit te geven.

Dr. Kelly Brogan, een holistisch psychiater gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen, onthult in dit boek de stille tragedie van miljoenen mensen die is voortgekomen onder de neus van het publiek en ingefluisterd door de medische wereld, de regelgeving, de industrie en de mainstream media.

Depressies zijn volgens de WHO (World Health Organisation) de wereldwijde nummer 1 van de oorzaken van invaliditeit. Het levert de industrie van psychiatrische medicijnen een slordige tachtig miljard dollar per jaar op. Dr. Brogans eenvoudige maar confronterende boodschap is dat depressies volledig te behandelen zijn en vaak zelfs omkeerbaar met een aanpak op basis van voeding. Dat betekent dat psychiatrische medicatie niet nodig is.

Ondanks  dat dr. Brogans onderzoek volledig evidence-based is, wordt het boek het zwijgen opgelegd door de mainstream media. Wat zou er immers gebeuren wanneer je miljoenen mannen en vrouwen zou vertellen dat depressie veroorzaakt wordt door een chemische onbalans en genezen kan worden? En wat als ze te horen kregen dat ze onveilige en ineffectieve psychiatrische medicijnen slikken voor psychische aandoeningen?

Het boek onthult de onwetenschappelijke aard van psychiatrische definities van geestesziekten die worden verkregen door de psychiatrie gilden en geen enkele vorm van empirische of wetenschappelijke validatie hebben. Daarnaast toont het aan dat er een opvallend gebrek is aan wetenschappelijke onderbouwing voor de behandeling van geestesziekten met farmaceutische producten. Ze geeft de lezer toegang tot precies die protocollen, voedingsadviezen en mind-body-praktijken  waarmee depressies succesvol kunnen worden behandeld en ja, soms genezen.

Voor meer informatie klik hier

DELEN