DELEN

Een nieuwe vorm van meeslepende yoga wordt deze maand in Shoreditch Londen geïntroduceerd.  ChromaYoga ™ is een baanbrekende nieuwe benadering van het beoefenen van yoga. Het is een combinatie van kleurentherapie, geluidsfrequenties en aromatherapie.

Vele wetenschappelijke studies zijn uitgevoerd om de effecten van monochromatisch licht op het menselijke lichaam en geest te controleren. Een van de meest voorkomende kleuren die ons vandaag de dag beïnvloeden is blauw licht. De vooruitgang in de technologie van de afgelopen 40 jaar heeft er toe geleid dat we een toestroom van blauw licht door middel van laptops, smartphones, tv’s en tablets over ons heen krijgen. Van deze langdurige blootstelling aan blauw licht is wetenschappelijk bewezen dat het de productie van melatonine onderdrukt en vervolgens onze natuurlijke circadiaans ritmes verstoord. Een gebrek aan melatonine kan bijdragen aan een schat aan emotionele en lichamelijke problemen; slapeloosheid, angst, S.A.D en zelfs kanker.

Chroma Yoga zorgt ervoor dat deze onbalans in ons leven wordt opgepakt door onszelf te verzadigen in de kleuren die we nodig hebben om een positieve verandering tot stand te brengen. Elke Chroma Yoga klasse wordt gehouden in een ergonomisch ontworpen kamer in een specifieke kleur van het licht. De docent begeleidt de klas door middel van een set van kleuren die overeenkomen met de genezende eigenschappen van die kleur. De verlichting die ze gebruiken is niet-invasief, veilig en milieuvriendelijk.

bron: http://www.chromayoga.co.uk/

DELEN