DELEN

Cefaly is een medische behandelmethode zonder medicatie met de beste verhouding tussen veiligheid en effectiviteit ten opzichte van de huidige anti-migraine medicatie.

De behandeling helpt de pijn te verlichten, het aantal aanvallen te verminderen en zorgt voor een afname in het medicatiegebruik. Het merendeel van de Nederlandse hoofdpijncentra heeft al ervaring met dit vrij verkrijgbare medische hulpmiddel.

Een dagelijkse behandeling met een medische neurostimulator op het voorhoofd leidt bewezen tot minder migraine-aanvallen. Het Belgische medtech-bedrijf CEFALY Technology kondigt vandaag een spectaculaire gedaantewisseling van dit apparaat aan, waarmee het een belangrijke stap zet naar de volwassenheid van deze medische toepassing. Het hulpmiddel, bekend geworden door zijn diadeem-achtige vorm, is ruim twintig keer kleiner geworden en geeft de gebruiker meer vrijheid en meer mogelijkheden. Het is vanaf vandaag verkrijgbaar in Europa en de Verenigde Staten.
Eerder uitgebrachte wetenschappelijke studies en de dagelijkse praktijk tonen een succespercentage van 70-80% bij trouw gebruik van de neurostimulator (twintig minuten per dag). De groep met succes gebruikt hierdoor 75% minder medicatie. Een belangrijk voordeel is dat de methode praktisch geen bijwerkingen geeft: slechts 4,3% meldt lichte bijwerkingen zoals een allergische reactie van de huid.

 

Voor meer informatie klik hier

DELEN